Normal_geld__kluis__sparen

PlusOV, de vervoerder van kinderen in het speciaal onderwijs en jeugdzorg, heeft opnieuw te maken met een miljoenentekort. Dit blijkt uit jaarstukken van de vervoerder in de Stedendriehoek. Al lange tijd regent het klachten over het bedrijf, dat niet alleen kinderen maar ook ouderen vervoerd die op weg zijn naar dagbesteding. Doordat er grote chaos ontstond aan de start van het nieuwe schooljaar in 2018, moest PlusOV flink verbeteren. Daar heeft een behoorlijke prijskaart aan gehangen. Dit meldt De Stentor.

In 2018 ging het om een tekort van 2,3 miljoen euro. Een jaar eerder was er ook al sprake van een tekort, toen ging het om 1,8 miljoen euro. Dit tekort moet worden opgevangen door de gemeenten die PlusOV hebben ingeschakeld als dienstdoende vervoerder. Directeur Guido Eggermont zegt de ‘uitdrukkelijke opdracht’ te willen volgen om de begroting van zowel de kosten als inschatting van gebruikers te verbeteren. In de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Zutphen is al besloten dat PlusOV de komende jaren niet meer wordt ingezet als vervoerder van ouderen en kinderen met een beperking.

Veel problemen met vervoerder

Er is veel geld uitgegeven om de dienst van PlusOV te verbeteren. Dat was volgens veel boze ouders hard nodig, nadat er grote problemen waren met de vervoerder. Bij de start van het nieuwe schooljaar ontstond chaos toen kinderen of veel te laat of te vroeg werden opgehaald, of zelfs bij een compleet ander huis werden afgezet. Dit leidde onder de kinderen tot veel zorgen en onduidelijkheid.

Door: Nationale Zorggids