Logo_maxima_medisch_centrum_logo

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft een aparte polikliniek geopend voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Hiervoor werkt het MMC samen met zorgaanbieder Severinus, die in Veldhoven en omstreken zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, van jong tot oud. Op de polikliniek wordt gewerkt met een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en vanuit Severinus is een gedragsdeskundige aanwezig. Dit meldt NU.nl.

Patiënten en hun families kunnen op de speciale poli geholpen worden in hun behandeling, met onderzoek of voor persoonlijk advies. De poli is specifiek voor volwassenen, omdat kinderen met een verstandelijke beperking door kinderartsen van het MMC worden behandeld. Voorheen moesten zij, wanneer zij eenmaal volwassen waren, voor hun zorg naar Severinus in Veldhoven. De speciale poli draait al ongeveer een jaar, maar eerst werd gekeken of alles goed draaide. “Nu draait de poli op volle toeren”, aldus een woordvoerder van Severinus.

Complexe gezondheidsproblemen

Door de samenwerking kunnen patiënten specialistische zorg krijgen van een arts die bekend is met de soms complexe gezondheidsproblemen die mensen met een verstandelijke beperking kunnen hebben. Ook kunnen volwassenen nu zorg krijgen als zij thuis wonen, iets wat voorheen niet altijd mogelijk was. Naast mensen met een beperking biedt Severinus ook zorg aan mensen met autisme of dementie.

Door: Nationale Zorggids