Normal_bartimeus_samenwerking

Bartiméus en Hotel Restaurant Oud London in Zeist gaan het komend jaar weer samenwerken voor Dineren in het donker. Het culinaire driegangendiner wordt in het volledige duister geserveerd. Op deze manier ervaren gasten wat het is om niets te zien en stappen zo in de belevingswereld van de cliënten van Bartiméus. Hierdoor ontstaat er erkenning en herkenning van mensen met een visuele beperking. Dit meldt Bartiméus.

Sinds juni 2009 organiseert Bartiméus in samenwerking met Hotel Restaurant Oud London Dineren in het donker. Wat begon met gemiddeld één Diner in het donker per maand is uitgegroeid tot een succesvolle activiteit. Bartiméus is de expertise organisatie voor mensen die blind of slechtziend zijn. Door het organiseren van belevingsactiviteiten zoals Dineren in het donker ontdekken gasten dat je ondanks een visuele beperking kunt genieten van het leven.

Grote impact

Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur van Bartiméus, vertelt: "We zijn ervan overtuigd dat een ervaring in de vorm van een beleving het ultieme middel is om je bewust te worden van de wereld van iemand met een visuele beperking. Het heeft grote impact. Als mensen de stap van bewustwording hebben gezet, is een samenleving, waarin iedereen volwaardig meedoet, dichtbij. Mensen die deelnemen aan Dineren in het donker bijvoorbeeld realiseren zich opeens dat het best ingewikkeld is om 'netjes' te eten als je niets ziet. En toch wil je dat als je een visuele beperking hebt, want je realiseert je heel goed dat andere mensen jou wel kunnen bekijken."

Luxe driegangen diner

Het arrangement van Dineren in het donker bestaat uit een sprankelend welkomstdrankje, een luxe 3-gangen diner, twee consumpties, en ter afsluiting een kopje koffie of thee. Het Diner in het donker kost €57,50 euro per persoon en is te boeken via www.dinereninhetdonker.nl.

Door: Nationale Zorggids