Normal_rolstoel__gehandicapt__verlamd

Onderzoeksbureau Panteia wil van jongeren tussen de 19 en 23 jaar met een beperking chronische aandoening weten wat hun ervaringen zijn met het vinden en behouden van werk. Door ervaringen te delen, kan de ondersteuning aan jongeren met een arbeidsbeperking verbeteren. Dit meldt Ieder(in). 

Geïnteresseerden kunnen Rosanne Oomkens van Panteia mailen via r.roomkens@panteia.nl. Het interview duurt een uur en vindt plaats op een voor de geïnterviewde handige plek. Deelnemers krijgen een cadeaubon ter waarde van 15 euro.

SEO en Panteia ontvangen subsidie van Instituut Gak om onderzoek te doen naar de ondersteuning die jongeren met een arbeidsbeperking krijgen om aan het werk te komen en te blijven. Het doel van het onderzoek is om onder andere om te laten zien hoe gemeenten jongeren met een arbeidsbeperking het beste kunnen ondersteunen. De uitkomsten van de interviews worden, samen met andere onderzoeksresultaten, verwerkt in een rapport dat beleidsmakers moet helpen om het beleid beter te laten aansluiten op de behoeften van jongeren met een arbeidshandicap. 

Door: Nationale Zorggids