Normal_geld__portemonnee__fraude

Hetty Verhulst, bestuurder van gehandicapteninstelling Cosis, heeft een ontslagvergoeding van 75.000 euro ontvangen. Één dag na haar ontslag startte ze vervolgens bij haar nieuwe baan. Er is kritiek op de forse geldsom, aangezien de vrouw niet zonder werk heeft gezeten. De ontslagvergoeding blijkt uit het jaarverslag van Cosis. Het vertrek van Verhulst bij Cosis was niet vrijwillig. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

In februari van 2018 hoorde de vrouw dat zij tot 31 augustus bestuurder was, en dat ze daarna een andere baan moest gaan zoeken. Voor het onvrijwillige vertrek kreeg Verhulst een bedrag van 75.000 euro mee. Dit is de maximale ontslagvergoeding voor bestuurders in de zorg. “We hebben het afgestemd met onze accountant en juristen en dat is de gangbare regeling”, licht Ab Meijerman toe, voorzitter van de raad van toezicht.

‘Geluk gehad’

Dat de vrouw zelf is gaan solliciteren naar een nieuwe baan, staat volgens Meijerman los van haar ontslagvergoeding. Ze heeft in haar geval geluk gehad dat ze een baan heeft gevonden waarbij ze direct na haar laatste werkdag kon starten. “De afspraak over de ontslagvergoeding blijft in zo’n geval gewoon staan.”

Openbaar maken

Cosis is de nieuwe naam waaronder het Drentse Promens Care en NOVO uit Groningen onder samenwerken. Net als alle zorginstellingen is Cosis verplicht om in hun jaarverslag aan te geven of vertrekkende bestuurders een ontslagvergoeding hebben gekregen en de hoogte hiervan. Ab Meijerman stelt dat Hetty Verhulst dan ook op de hoogte was dat het bedrag van haar ontslagvergoeding openbaar gemaakt zou worden middels het jaarverslag.

Door: Nationale Zorggids