Normal_blindenstok_-_blind

Afgelopen vrijdag voerde het Oogfonds actie met de slogan ‘Blind voor één Dag’. Daarbij werden mensen zonder visuele beperking gevraagd om deel te nemen en zelf te ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Met een simulatiebril ervoeren deelnemers zo letterlijk aan den lijve hoe het leven is met een visuele beperking en werd geld opgehaald voor onderzoek. Dit meldt RTL Nieuws.

Door het hele land werden acties georganiseerd om anderen kennis te laten maken met een visuele beperking. Zo werd in Utrecht de Blind Walk georganiseerd, een wandeling door de stad met een bril op die een visuele beperking simuleert. Er werd ruim 25.000 euro opgehaald voor oogonderzoek. Ook via de website van het Oogfonds kunnen nog altijd donaties worden gedaan voor verschillende acties.

Op RTL Nieuws doet Liesbeth Heller haar verhaal over de speciale dag. Zij liet haar collega’s ervaren wat zij iedere dag tegenkomt qua beperkingen. Ze liepen met blindegeleidestokken en speciale brillen over een parcours en leerden zo heel wat bij. Liesbeth heeft de ziekte van Stargardt, waar nog geen genezing voor is. Langzaam aan verliest ze steeds meer van haar zicht. Ze ziet nu een grote zwarte vlek in het midden van haar gezichtsveld. “Daardoor mis je allerlei details en zie ik niet als iemand naar me toe komt lopen.”

Door: Nationale Zorggids