Normal_rolstoel_beperking_handicap

Het Hulpmiddelencentrum is actief in zeker dertien gemeenten, maar langzaamaan trekken gemeenten zich terug. Afgelopen mei was het de beurt aan Steenwijkerland en mogelijk volgt Arnhem snel. De reden: de wachttijden voor mensen die een rolstoel, rollator, traplift of krukken nodig hebben. Soms moeten hulpbehoevenden negen maanden wachten op een hulpmiddel. Dit meldt de Gelderlander. 

Afgelopen voorjaar waarschuwde de Arnhem al voor een mogelijk einde van het contract met het Hulpmiddelencentrum. Als de organisatie op 1 juli alles op orde weet te krijgen, zal het contract doorlopen. Anders is het einde verhaal. Volgens de Gelderlander zijn er de afgelopen tijd nog tientallen klachten over binnengekomen, dus veel hoop is er niet.

Klanten klagen over de slechte service, de lange wachttijden en de gemeente merkt een gebrek aan terugkoppeling vanuit het management. Het Hulpmiddelencentrum heeft al laten weten hard te werken aan het oplossen van de problemen. “Maar de tijd die de gemeente ons Arnhem ons geeft lijkt me te kort.”

Door: Nationale Zorggids