Normal_rolstoel_oudere_bejaarde_handicap

Het is het Hulpmiddelencentrum in Arnhem niet gelukt om de benodigde verbetermaatregelen door te voeren. Daarom beëindigt de gemeente haar contract met de leverancier van onder meer rolstoelen en scootmobielen. Afgelopen mei nam Steenwijkerland al afscheid van de organisatie en nu doet Arnhem hetzelfde. De reden: de wachttijden voor mensen die een rolstoel, rollator, traplift of krukken nodig hebben. Soms moeten hulpbehoevenden negen maanden wachten op een hulpmiddel. Dit meldt de Gelderlander. 

Afgelopen voorjaar waarschuwde de Arnhem al voor een mogelijk einde van het contract met het Hulpmiddelencentrum (HMC), dat actief is in zeker dertien gemeenten. De organisatie kreeg een deadline opgelegd. Als alles op 1 juli weer op orde was, kon het contract doorlopen. Helaas voor het HMC lijkt dit niet te zijn gelukt.

Medipoint, met tientallen winkels verspreid door het land, wordt nu de hofleverancier van hulpmiddelen in Arnhem. Op 1 november 2019 moeten alle klanten van het Hulpmiddelencentrum zijn overgedragen aan Medipoint.

Of het HMC het besluit van de gemeente aanvecht is nog niet duidelijk. 

Door: Nationale Zorggids