Normal_justitie__rechtbank

Na vijf jaar in een juridische strijd verwikkeld te zijn geweest, heeft de Apeldoornse Jolanda de Vries eindelijk haar gelijk kunnen halen. In het testament van haar verstandelijk beperkte broer stond vastgelegd dat al zijn geld en bezittingen na zijn overlijden naar zorginstelling de Prinsen Geerligs Stichting zouden gaan. De Vries stak hier een stokje voor. Niet alleen omdat haar familie niets van dit testament afwist, maar ook omdat ze vindt dat de stichting misbruik maakte van haar 67-jarige broer die het geestelijke vermogen van een zesjarige had. Het testament moet vernietigd worden. Dit meldt de Stentor. 

Volgens zus Jolanda de Vries was haar broer Herman wilsonbekwaam. “Hij was helemaal niet in staat om zelf zijn testament te laten opstellen. Hij wist niet eens wat dat was. Het is mooi dat de rechter dat heeft erkend.”

Het testament was al in 1991 opgesteld. Daarin stond dat het geld en de bezittingen van Herman naar de Prinsen Geerligs Stichting moest, die het geld op haar beurt aan de JP van den Bent Stichting zou geven. De vraag waar De Vries mee rond blijft lopen is: wie heeft haar broer een testament laten opstellen? Want de JP van den Bent Stichting is duidelijk: wij hebben dit testament niet opgesteld of ondertekend. De Prinsen Geerligs Stichting overweegt hoger beroep.

Door: Nationale Zorggids