Normal_geld_rekenmachine

Gehandicaptenzorginstelling Arduin in Zeeland heeft vorig jaar een flink verlies geleden. Nog niet eerder boekte de instelling, die nu de naam ‘s Heeren Loo Zeeland voert, zo’n groot verlies. Het gaat om 6,1 miljoen euro verlies op een omzet van 53 miljoen euro. Opvallend, want in 2017 boekt het een verlies van ‘slechts’ 620.000 euro. Dit meldt Omroep Zeeland. 

Dat het vorig jaar zulke rode cijfers schreef, heeft deels te maken met de flink hoge personeelskosten door het vertrek van driehonderd medewerkers. Arduin moest daardoor extra personeel aantrekken wat 4,6 miljoen euro kostte. De verkoop van vastgoed kostte de organisatie geld omdat het onder de boekwaarde moest verkopen. Dit kostte in zijn geheel 1,3 miljoen euro.

Doordat er veel vaste medewerkers weggingen, er veel tijdelijk personeel werd ingehuurd en er sprake was van een hoog ziekteverzuim, kwam de organisatie in opspraak. De kwaliteit van zorg ging achteruit en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) moest ingrijpen. Eerder dit jaar fuseerde Arduin met zorgorganisatie ‘s Heeren Loo om zo voort te kunnen bestaan. Ook het ministerie van Volksgezondheid stond op het voortbestaan van de organisatie en stelde hiervoor 20 miljoen euro beschikbaar. 

Door: Nationale Zorggids