Normal_handtekening_contract

Veertien zorgbureaus hebben geen contract meer met de Twentse gemeenten, verenigd in het samenwerkingsverband Samen14, en nog eens tien zijn gewaarschuwd voor de wijze waarop zij te werk gaan. Dit meldt RTV Oost. 

Samen14 wil zorgfraude in de regio Twente tegengaan door de werkwijzen van zorgbureaus eens flink tegen het licht te houden. Tijdens een eerdere eerste ronde kwamen frauderende praktijken van zes bureaus naar voren met wie het contract is beëindigd. Eind juni vond nog een ronde plaats. Zeventien zorgbureaus werden onderzocht, waarvan slechts zes de ronden overleefden. Bij de andere zorgbureaus hadden de gemeenten dusdanige verdenkingen dat ook het contract met hen werd opgezegd.

Zorgbureaus die de ontbinding willen aanvechten kunnen dat doen, laat Samen14 weten. Om welke bureaus het precies gaat, wil het samenwerkingsverband niet zeggen. Tot het einde van dit jaar zullen nog controles bij zorgbureaus plaatsvinden. Zo’n driehonderd van deze ondernemingen hebben een contract met de gemeenten. 

Door: Nationale Zorggids