Normal_dokter_arts

Een arts die 3,5 jaar lang bij gehandicaptenzorginstelling Daelzicht werkte zonder de benodigde de diploma’s te hebben, heeft hiervoor een boete opgelegd gekregen. Omdat ze geen medische misstappen heeft gemaakt, krijgt ze geen zwaardere straf opgelegd. Dit meldt NOS. 

Op het moment dat Daelzicht begin dit jaar achter  haar vervalste documenten kwam, is de arts per direct ontslagen. Eerder had de zorginstelling geen reden om de vrouw niet te vertrouwen: ze deed haar werk goed en had (vervalste) papieren overhandigd. Ze vervalste tevens haar BIG-registratie, die iedereen in de zorg moet hebben om medische handelingen te mogen verrichten.

In de tussentijd volgde de arts bij het Erasmus MC een vervolgopleiding als Arts voor Verstandelijk Gehandicapten. Op dat moment viel ze door de mand. Het diploma aan de Universiteit van Maastricht dat ze zou hebben, bleek vervalst.

Daelzicht deed aangifte, maar het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet over op vervolging. Wel krijgt ze een boete. De hoogte hiervan houdt het OM bij zichzelf. 

Door: Nationale Zorggids