Normal_festival__mensenmassa__handjes_in_de_lucht__muziek

Het FrankLin festival in Soest dat zondag voor de eerste keer plaatsvond, krijgt hopelijk volgend jaar een vervolg. Dit hebben de organisatoren laten weten na een succesvolle eerste editie voor mensen met een verstandelijke beperking, meldt NOS. 

Er kwamen zo’n vijfhonderd mensen op het festival af om onder meer Dries Roelvink, Monique Smit, Frans Duijts en de Deurzakkers te zien. Niet zoals bij andere festivals, mochten bezoekers meezingen op het podium en dicht in de buurt staan of zitten. “Ze willen de artiesten kennen, dat zijn de mensen voor wie ze komen. En de teksten kennen zodat ze kunnen meezingen. Dat is een reden waarom ze gaan.”

De reden voor dit speciale festival voor mensen met een verstandelijke beperking, is dat de reguliere festivals vaak te prikkelrijk zijn en ook flink wat geld kosten. Door op het FrankLin festival voor begeleiding en rust te zorgen, konden de bezoekers er voor 20 euro zorgeloos genieten.  Het festival werd mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van gehandicaptenorganisaties, ondernemers en ander betrokkenen. 

Door: Nationale Zorggids