Logo_uniek_sporttalent_verkiezing

In een campagne van de jaarlijkse Uniek Sporttalent Verkiezing, onthullen onder andere topsporters Kjeld Nuis, Laura Dijkema, Tess Wester en Niek Kimmann hun eigen beperking en onderstrepen ze het talent van gehandicapte sporters. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport. 

Tijdens de Uniek Sporttalent Verkiezing kan iedereen met een beperking genomineerd worden als Uniek Sporttalent. In de campagne van de verkiezing wordt er met de slogan ‘Zet een streep door beperking en onderstreep talent’ nadrukkelijk aandacht gevraagd om de focus te leggen op het talent van de gehandicapte sporter, in plaats van op de lichamelijke-, en/of verstandelijke beperking. 

Topsporters onthullen beperking 

Bij veel sporters ligt de focus altijd op hun talent, maar voor sporters met een handicap ligt de focus vaak op hun beperking. Het is tijd om daar verandering in te brengen. Daarom onthullen verschillende topsporters hun eigen beperking en vragen ze om gelijkheid in de sport. Zo zegt Olympisch Kampioen Kjeld Nuis:

“Iedereen is beperkt op zijn of haar eigen manier. Alleen wordt er bij mij nooit naar mijn beperkingen gekeken, maar ligt de focus altijd op mijn talent. Maar ook ik heb mijn beperkingen, zo ben ik bijvoorbeeld door mijn topsport altijd bang om ziek te worden. Daarentegen kijkt iedereen bij Sara eerst naar haar handicap en niet naar haar talent. Daar moet verandering in komen. Ik zet een streep door beperking en onderstreep talent. Daarom nomineer ik Sara als Uniek Sporttalent.”

Uniek Sporttalent Verkiezing 

De Uniek Sporttalent Verkiezing  is een initiatief van Uniek Sporten, onderdeel van Fonds Gehandicaptensport. Tot 16 september kunnen gehandicapte sporters op de website www.unieksporttalent.nl genomineerd worden in drie verschillende categorieën (lichamelijk, verstandelijk en teams) om mee te doen aan de strijd voor de titel: Uniek Sporttalent 2019. Op basis van het aantal stemmen en het oordeel van een deskundige jury, bestaand uit onder andere Esther Vergeer, John van den Brom, Yvonne van Gennip en Jetze Plat wordt de winnaar per categorie gekozen. De Uniek Sporttalent Award wordt uitgereikt tijdens het gala van de Gehandicaptensport in de Johan Cruyff Arena op 29 oktober aanstaande. 

Door: Nationale Zorggids