Normal_spaarvarken_spaarpot_sparen_geld_pensioen

Wie via de doneerwebsite Dream or Donate geld heeft overgemaakt voor een goed doel, is dat geld mogelijk kwijt. Ook het goede doel zelf kan fluiten naar het opgehaalde bedrag, nu de website uit de lucht is verdwenen. Moeder Patricia van de Lagemaat probeerde geld in te zamelen voor een nieuwe tandemfiets voor haar beperkte zoon, maar kan nu fluiten naar het geld. De eigenaar van de website zegt dat er sprake was van hackers die fraudeerden, wat nu opgelost wordt. In totaal is er voor tonnen ingezameld voor verschillende doelen. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De tandemfiets die het gezin had, werd gestolen bij een supermarkt in Tiel. Daarom werd een inzamelingsactie gestart om een nieuwe aan te kunnen schaffen, waarvoor al ruim 2.000 euro was binnengekomen. Omdat de vrouw na die tijd geen screenshots meer had gemaakt van de donaties die later nog binnen kwamen, is onduidelijk hoeveel er uiteindelijk voor haar zoon was binnengehaald. En of ze dit geld ooit terug zal zien.

Hackers fraudeerden

De eigenaar van de website, Robert-Jan Mastenbroek, stelt dat de website is gehackt. Deze hackers zouden de bedragen voor donaties verhoogd hebben, waardoor gefraudeerd is met de uit te betalen bedragen. Mastenbroek zegt achter de schermen te werken aan een oplossing en dat het geld alsnog wordt uitbetaald aan de goede doelen.

Dubbel gedupeerd

Patricia van de Lagemaat ziet het als extra benadeling. “Iedereen heeft z’n verhaal de de meeste verhalen zijn schrijnend. Die mensen zijn vaak al ergens de dupe van en die worden nu nogmaals gedupeerd.” Ze vindt het ook erg voor de mensen die voor haar zoon of een ander doel gedoneerd hebben en een persoonlijke boodschap hebben achtergelaten. Het geld en deze boodschappen zijn vooralsnog verdwenen.

Door: Nationale Zorggids