Foto: KRO-NCRV

Rick Brink, de allereerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland, wil duizend extra stageplekken creëren voor studenten met een beperking. Veel van deze studenten vallen nu voortijdig uit van hun opleiding omdat er voor hen onvoldoende stageplekken zijn. Binnen het hbo-onderwijs haakt zelfs meer dan de helft van de studenten met een beperking af omdat ze geen geschikte stageplek kunnen krijgen. Rick Brink wil dat de overheid 5 miljoen euro ter beschikking stelt voor deze duizend extra stageplekken. Dit meldt KRO-NCRV. 

Dit maakte hij vanochtend bekend in zijn ‘troonrede’, die live werd uitgezonden op zijn Facebook-pagina. Naast de 5 miljoen euro voor duizend extra stageplekken, wil Rick Brink ook dat de overheid 5 miljoen euro ter beschikking stelt voor meer zichtbaarheid van mensen met een beperking bij de publieke omroep, en 5 miljoen voor inclusieve speeltuinen in alle Nederlandse gemeentes.

Wij kunnen meer

Rick Brink: “Als minister van Gehandicaptenzaken is mijn thema voor het aankomende jaar: 'Wij kunnen meer.' En wij moeten meer. Want wij zijn niet onze beperking, wij zijn ons talent! Met mijn eisen daag ik de ministers Slob, Ollongren en De Jonge uit om volgende week, bij de troonrede in de Ridderzaal, die bijna 2 miljoen mensen met een beperking in ons land tegemoet te komen.”

Minister van Gehandicaptenzaken

Op 17 juni is Rick Brink (33) door de kijkers verkozen tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken in het gelijknamige KRO-NCRV programma op NPO 1. Als minister-met-een-camera is hij boegbeeld en voorvechter voor 1,8 miljoen Nederlanders met een beperking. 

Door: Nationale Zorggids
Foto: KRO-NCRV