Normal_rolstoel_handicap

In Steenwijkerland wachten 86 inwoners al meer dan negen maanden op een rolstoel of scootmobiel. Het hulpmiddel wordt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verschaft maar laat erg lang op zich wachten. Volgens de gemeente komt dit doordat er nog tot 1 november wordt samengewerkt met het Hulpmiddelencentrum (HMC), omdat er veel klachten zijn over het bedrijf. Dit meldt De Stentor.

Vanaf 2017 verleent HMC verschillende hulpmiddelen in vele gemeenten in de regio. Echter zijn de inwoners ontevreden over de diensten en lange wachttijden. De mensen hebben direct hulpmiddelen nodig, maar moeten daar soms maanden op wachten. In mei is besloten om het contract met HMC vroegtijdig te beëindigen. Door middel van een aanbestedingsprocedure is uiteindelijk gekozen voor RSR Revalidatieservice BV. Deze start per 1 november met het leveren van de hulpmiddelen.

Hulpmiddel hoeft niet ingeruild

Het is voor de 86 inwoners van Steenwijkerland onduidelijk wanneer ze hun aangevraagd hulpmiddel daadwerkelijk gaan krijgen. Volgens de gemeente kan het zo zijn dat sommige inwoners inmiddels hun hulpmiddel hebben ontvangen. Ook is het zo dat mensen hun hulpmiddel niet in hoeven te leveren wanneer het contract met de huidige aanbieder verlopen is. Zij kunnen hun eigen rolstoel en scootmobiel houden.

Door: Nationale Zorggids