Normal_collecteweek_nsgk

Duizenden vrijwilligers gaan van 11 tot en met 16 november weer op pad om geld in te zamelen voor het kinderen en jongeren met een handicap. Zij komen aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dit meldt het Gehandicapte Kind. 

Voor meer dan 100.000 kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als negen van de tien speelplekken in Nederland nog steeds niet toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel van deze kinderen zitten thuis terwijl ze graag met leeftijdsgenootjes zouden willen sporten.

Samen opgroeien 

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien. Met de opbrengst van de collecteweek steunt het Gehandicapte Kind dan ook projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Op de landkaart op de site www.nsgk.nl is te zien welke projecten door het ingezamelde geld mede mogelijk worden gemaakt. 

Wie tussen 11 en 16 november geen collectant aan de deur heeft gehad, maar toch een bijdrage wil leveren kan dat doen door de letters VRIENDJES te sms’en naar nummer 4333. Hiermee is een eenmalige donatie van 3 euro te maken. Ook kan online gedoneerd worden via www.nsgk.nl. 

Door: Nationale Zorggids