Normal_ondernemersgala

Maandag 4 november werd tijdens de kick-off van het Ondernemersgala Den Haag 2020, dat op zaterdag 28 maart plaatsvindt, bekendgemaakt dat Special Olympics Nationale Spelen 2020 één van de goede doelen is die door het Ondernemersgala zal worden gesteund. Het multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking vindt van 12 tot en met 14 juni 2020 plaats in Den Haag. Dit meldt Smith Communicatie. 

Met de opbrengst wordt sportdeelname voor kinderen met een verstandelijke beperking de komende jaren in Den Haag onder de aandacht gebracht en voor langere tijd mogelijk gemaakt.

Welkome ondersteuning

Sandra van Koningsbrugge, directeur van Special Olympics Nationale Spelen 2020, is erg blij met het nieuws: "Het is een zeer welkome ondersteuning. Driehonderd kinderen met een verstandelijke beperking gaan vijf jaar lang deelnemen aan speciaal georganiseerde sportevenementen in Den Haag, waarbij ook groepen kinderen uit het reguliere onderwijs mee zullen doen. Ook gaan honderd kinderen vijf jaar lang deelnemen aan het G-voetbaltoernooi met de selectie van ADO Den Haag, diverse verenigen en scholen. Nog eens honderd kinderen mogen drie jaar lang deelnemen aan speciale clinics en een stadsdeelcompetitie. Dit moedigt kinderen met én zonder beperking aan meer samen te gaan sporten en het plezier daarin te ontdekken."

Om het bewustzijn rondom sport voor en met mensen met een verstandelijke beperking te vergroten slaan ADO Den Haag in de Maatschappij en de Haagse Stichting Sport Gehandicapt Kind de handen ineen. Zij zetten zich in om de kennis over sporten en sporters met een beperking te vergroten bij het reguliere onderwijs en Haagse sportverenigingen."

Special Olympics Nationale Spelen 2020

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dankzij een uitstekend bidbook valt de eer van het organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 Den Haag ten deel.

Door: Nationale Zorggids