Logo_radboudumc_logo

Het Radboudumc en de Radboud Universiteit gaan onderzoeken welke psychische problemen jongeren met een licht verstandelijke beperking (lvb) hebben. De resultaten kunnen helpen om deze doelgroep van de juiste zorg te voorzien. ZonMw heeft een subsidie van 1,5 miljoen euro toegekend aan het onderzoek. Dit meldt Radboud Universiteit.

Onderzoek naar de psychische gesteldheid van de doelgroep ontbreekt en daarom is er grote vraag naar informatie over de klachten en behandeling van psychische problemen bij deze jongeren. Zo is het onduidelijk hoeveel jongeren een licht verstandelijke beperking hebben en welke risico- en beschermende factoren een rol spelen in hun functioneren.

Optimaliseren van behandeling

Onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit zullen andere onderzoeken analyseren en bundelen om zo tot een beter beeld te komen. De uitkomsten worden gebruikt voor het optimaliseren van behandelingen voor deze doelgroep. Dit zal worden gedaan middels de persoonsgerichte en innovatieve methode en app iamYu. Deze app is op dit moment in de race voor de medische inspiratorprijs 2019.

Door: Nationale Zorggids