Normal_rolstoel__gehandicapt__verlamd

Aan een oproep tot recensenten voor rolstoeltoegankelijke restaurants is veel gehoor gegeven. Judith Hatzmann vroeg vorige week in het Algemeen Dagblad naar mensen die samen met haar in kaart willen brengen in welke restaurants mensen met een beperking kunnen eten. Er zijn inmiddels al 41 aanmeldingen binnengekomen en tientallen nieuwe recensies zijn verschenen op haar website. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Op haar website Toegankelijkuiteten.nl brengt de vrouw in kaart welke restaurants goed toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel of mensen die een hulphond hebben. Hoge drempels en zware deuren zijn voor iemand in een rolstoel lastig om zelfstandig te passeren. Ook hulphonden zijn lang niet overal welkom, terwijl dit volgens het VN-verdrag wel zou moeten.

Vragenlijst voor uniforme beoordeling

Door haar oproep kunnen veel meer restaurants beoordeeld worden, zodat mensen met een beperking een goede keuze kunnen maken als zij uit eten willen gaan. Er wordt gewerkt met een vragenlijst die ingevuld kan worden, zodat er op dezelfde punten beoordeeld wordt. En het mooie is dat de vrijwilligers verspreid over het hele land wonen, waardoor ook restaurants in minder dichtbevolkte gebieden worden beoordeeld.

Sommige restaurants hebben zelf actie ondernomen door Judith Hatzmann of de andere recensenten uit te nodigen in hun restaurant. “Deze restaurants bezoeken we als wij of één van onze recensenten in de buurt is.”

Door: Nationale Zorggids