Normal_brandweerauto_hulpdienst

Een grote brand in Schokland in Flevoland heeft een zorgboerderij volledig in de as gelegd. De brand brak ’s avonds uit bij zorgboerderij Hof op Schokland en daarbij kwam asbest vrij. De cliënten die op de boerderij werken, waren op dat moment niet aanwezig. Er wordt alleen overdag dagbesteding aangeboden. Dit meldt De Stentor. 

In de zorgboerderij is onder andere een restaurant gevestigd waar de cliënten werken. Particulieren kunnen hier naast de reguliere uren in april tot september, ook in de winter terecht voor feesten en partijen. Omdat er alleen overdag dagbesteding plaatsvindt, was niemand in het restaurant aanwezig toen de brand ’s avonds uitbrak. Er vielen daarom geen gewonden.

Oorzaak nog onbekend

De brandweer heeft met name blusmateriaal ingezet om het overslaan van de brand naar de andere panden op het terrein te voorkomen. Er zal vandaag nageblust worden door de brandweer. Dan wordt mogelijk ook meer bekend over de oorzaak. Dit was gisteravond in het donker nog niet te zeggen.

Omdat bij de brand in de zorgboerderij asbest is vrijgekomen, wordt omwonenden aangeraden om ramen gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Er zal worden gemeten of en hoeveel asbest is vrijgekomen. Tot de erfgrens is het terrein afgezet om goed onderzoek te kunnen doen naar asbest.

Door: Nationale Zorggids