Normal_geld__euro__munt__briefgeld

Gedupeerden van de website Dream or Donate hebben bijna allemaal hun geld teruggekregen van de eigenaar. Het platform maakte het mogelijk om geld te doneren aan verschillende particuliere inzamelingsacties, bijvoorbeeld voor medische behandelingen. Toen de website in augustus opeens offline ging, werd gevreesd dat het geld ook weg zou zijn. Zoals het nu lijkt hebben de meeste donateurs hun geld inmiddels terug. Dit meldt Metro Nieuws.

Veel gedupeerden vreesden of zij hun geld ooit nog terug zou zien. En ook mensen die geld zouden ontvangen via de website voor hun beoogde doel, bleven in het ongewisse. Nu is toch bekend gemaakt dat het geld terug gaat naar de mensen. Hoewel niet bevestigd is dat alle donateurs hun geld hebben teruggekregen, is dit wel het vermoeden. Er is door een gulle donor nog 10.000 euro gedoneerd om er voor te zorgen dat mensen die geld verwachten, dit ook kunnen krijgen. Zo hoeft niet gewacht te worden op administratieve rompslomp.

Dream or Donate geeft geld op tijd terug

“Als we waren gaan procederen waren we nu nog bezig”, zegt advocaat Royce de Vries namens de gedupeerden. “Het ging om schrijnende gevallen die voor bijvoorbeeld een behandeling een inzamelingsactie hielden.” Deze gedupeerden zouden er niets aan hebben wanneer het ingezamelde geld pas na een jaar terugbetaald zou worden, omdat de behandeling dan al betaald moet zijn. De eigenaar van het platform, Robert-Jan Mastenbroek, had in augustus al beloofd om zijn bezittingen te verkopen om zo de gedupeerden terug te betalen. Dat lijkt nu gebeurd te zijn. De man verklaarde dat zijn platform is gehackt en dat daardoor geld is buitgemaakt.

Door: Nationale Zorggids