Normal_rolstoel_handicap_beperking

Utrecht gaat samen met partners in de stad concreet verder met de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Eén van de maatregelen is een subsidie voor Utrechtse bedrijven en organisaties voor fysieke en sociale maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren. Met dit geld kunnen ze drempels verwijderen, automatische deuren plaatsen of trainingen voor personeel organiseren om gasten met een verstandelijke beperking prettig tegemoet te treden. Dit meldt Gemeente Utrecht. 

“Of iemand nu een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking heeft, iedereen moet mee kunnen doen in onze stad", zegt wethouder Maarten van Ooijen. "Ik daag organisaties en ondernemers uit ervoor te zorgen dat zij toegankelijk worden voor klanten, medewerkers en deelnemers met een beperking.” Subsidie aanvragen kan hier.

Toegankelijkheid Utrecht

Utrecht besteedt al op diverse manieren aandacht aan toegankelijkheid om ervoor te zorgen dat inwoners met een beperking zich welkom voelen. Zo moet informatie, bijvoorbeeld op de website, begrijpelijk en toegankelijk zijn. Ook ontmoeting, sport, cultuur en geschikte woonruimte horen erbij. Ook stimuleert de gemeente werkgevers om een breed personeelsbeleid te voeren en mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

Door: Nationale Zorggids