Rotterdam verzorgt als eerste gemeente spoedzorg

De gemeente gaat als eerste een special loket inrichten voor spoedzorg. Dit is verpleegkundige zorg die zo acuut is, dat niet gewacht kan worden op de volgende dag. Verschillende zorginstellingen werken samen om deze spoedzorg mogelijk te maken voor de inwoners. Dit meldt RTV Rijnmond.

Onder spoedzorg kan bijvoorbeeld het alarm vallen dat mensen met een beperking en ouderen inschakelen wanneer zij zijn gevallen. Zij kunnen zo hulp inroepen, dit is zowel voor mensen die in een zorginstelling wonen als thuiswonenden. De spoedzorg kan voor verpleeghuizen ingezet worden als assistentie. Bijvoorbeeld om het beoordelen van een patiënt.

Verpleegkundigen doet sommige handelingen van arts

Er wordt gekeken naar de mogelijk om het team bij te laten springen bij huisartsenpost Rijnmond. Ook zouden verpleegkundigen mogelijk handelingen kunnen overnemen die nu door artsen worden uitgevoerd. Daardoor wordt het mogelijk om kleinere handelingen direct uit te voeren, zonder te wachten op de dienstdoende arts.

Het spoedteam richt zich nu op Rotterdam maar dit kan mogelijk uitgebreid worden. Wanneer zorgaanbieders uit de regio zich aansluiten, kan de spoedzorg mogelijk uitgebreid worden.

Door: Nationale Zorggids