Dutch 750 fietstoertocht voor Make-A-Wish en Support Casper

Op 26, 27 en 28 juni vindt voor de eerste keer The Dutch 750 plaats: een nieuw wielerevent van 750 kilometer door het prachtige Gelderse landschap. Wielrenteams fietsen door Gelderland om fondsen te werven voor Make-A-Wish Nederland en Support Casper. Deelnemers kunnen daarnaast een deel van het eigen sponsorbedrag doneren aan een goed doel naar keuze. Voor een minimale donatie van 500 euro kunnen deelnemers een, twee of drie dagen meefietsen. Dit meldt The Dutch 750.

‘Samen voor een ander’ is het motto waar het bij The Dutch 750 om draait. Met honderden sportievelingen worden er drie dagen lang elke dag twee etappes van 125 km gefietst door de Gelderse streken. Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshorst, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland, heeft zich als eerste sportieveling verbonden aan The Dutch 750 Ook voormalig profwielrenners Steven Rooks en Rob Harmeling steunen het evenement.

750 kilometer fietsen voor het  goede doel

Tijdens het sportieve weekend is er de mogelijkheid om in een van de vele fijne vakantieparken van hoofdsponsor Droomparken op De Veluwe te overnachten. De toertocht start en finished iedere dag bij Droompark De Zanding in Otterlo. De eerste dag gaat de toer dwars over de Veluwe naar Veenendaal. De tweede dag gaat de route door Nationaal Park de Hoge Veluwe richting de schilderachtige plaatsjes Hoenderloo, Loenen en Eerbeek. De laatste dag gaat de toertocht via het Veluwemeer naar Apeldoorn, door Nunspeet en Deventer.

De uitgebreide routes zijn te vinden op de website. The Dutch 750 wordt op zaterdag 28 juni afgesloten met een slotfeest onder leiding van radio dj Lars Boele. De organisatie van de The Dutch 750 wordt verzorgd door Libéma Profcycling.

Make-A-Wish Nederland en Support Casper

Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wens van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Sinds 2015 is Support Casper - de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker- in het leven geroepen om mensen bewust te maken van deze ernstige vorm van kanker én om geld in te zamelen voor initiatieven die op baanbrekende manier proberenalvleesklierkanker te behandelen.

Inschrijving The Dutch 750 gestart

Deelnemers kunnen zich via www.thedutch750.nl  individueel of als team (max. 10 personen) inschrijven voor de eerste editie van The Dutch 750. Er is de keuze om één, twee of drie dagen mee te fietsen. 

Update: Helaas gaat het evenement door de coronacrisis niet door. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Door: Nationale Zorggids