Innovatie voor blinden

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart vindt in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht de ZieZo-beurs plaats. Het is dé nationale oogbeurs voor blinden en slechtzienden. Dit jaar presenteren er zich maar liefst ruim 55 organisaties. Diverse veelbelovende, innovatieve start-ups introduceren hun product maar ook organisaties als Visio en Bartiméus zullen aanwezig zijn om de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied te delen. Ook vindt op zaterdag 14 maart de tweede editie plaats van het ZieZo-oogsymposium, met interessante lezingen van twee oogartsen en Microsoft die haar technologieën speciaal voor blinden en slechtzienden zal presenteren. Dit meldt de ZieZo Beurs.

De ZieZo-beurs wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd. Tijdens de beurs presenteren zich meer dan 55 organisaties in de vele stands, maar ook tijdens de workshops waaraan bezoekers gratis kunnen deelnemen. Net als in voorgaande jaren vestigt de beurs zich in het Beatrixgebouw in Utrecht. 

Participatie en zelfstandigheid van mensen met een visuele beperking centraal

De beurs wordt georganiseerd voor mensen met een visuele beperking en een ieder die hiermee (beroepsmatig) te maken heeft. Het evenement biedt een volledig overzicht van alle mogelijkheden op het gebied van wonen, werken, lezen, leren en ontspannen. Kortom: het leven met een visuele beperking. Participatie en zelfstandigheid van mensen met een visuele beperking staan op de ZieZo-beurs centraal.

Innovatie op de beurs; diverse innovatieve start-ups aanwezig

Tijdens de ZieZo-beurs zijn er weer veel nieuwe hulpmiddelen en mogelijkheden te zien voor mensen met een visuele beperking. Bezoekers kunnen innovaties als een Compact 10 HD-Speech, de Earcatch Theater en de Geldmaat met spraak uitproberen. Hiernaast kunnen bezoekers nog zeven andere innovaties aanschouwen, die nog niet eerder op de beurs vertoond zijn.

Gratis toegang na voorregistratie

Toegang tot de beurs is na voorregistratie gratis. De gratis toegangskaarten zijn vooraf te reserveren op de website van ZieZo. Kaarten aan de deur zijn beperkt beschikbaar en kosten € 7,50 per persoon. Reserveer gratis kaarten vooraf om zeker te zijn van toegang tot de beursvloer. Op zaterdag 14 maart is er het ZieZo-oogsymposium waarin oogartsen en wetenschappers via korte lezingen bezoekers meenemen in interessante ontwikkelingen rondom het leven met minder zicht.

Door: Nationale Zorggids