Opening speeltuin revalidatie kinderen

Kinderen die in de Sint Maartenskliniek revalideren, krijgen een speeltuin als therapiemiddel. Met behulp van de toestellen kunnen zij spelenderwijs revalideren. De feestelijke opening van de gloednieuwe kinderrevalidatiespeeltuin is op maandag 9 maart. Dit meldt de Sint Maartenskliniek.

Met de komst van de speeltuin vinden therapieën ook in de buitenlucht plaats. Hierdoor wordt de realiteit beter nagebootst. Kinderrevalidatiearts Margriet Poelma: "We stimuleren kinderen om te bewegen door de combinatie van spelen en revalideren. Hoe kun je als kind nou beter revalideren dan in een speeltuin?"

Feestelijke opening van speeltuin voor revalidatie van kinderen

Op maandag 9 maart vindt de feestelijke opening plaats. Daar zijn ook de peutergroepen en hun ouders bij aanwezig. Zij kunnen direct na de opening de speeltoestellen uitproberen. Ook niet-revaliderende kinderen zijn uitgenodigd om de speeltuin te gebruiken.

Stichting Mijn Liefste Wens schenkt speeltuin voor revalidatie

De speeltuin is geschonken door Stichting Mijn Liefste Wens. Deze stichting ondersteunt projecten van ziekenhuizen in Nijmegen om de zorg voor kinderen aangenamer te maken. De kinderrevalidatiespeeltuin is het begin van de samenwerking met de Sint Maartenskliniek.

Door: Nationale Zorggids