Gebaren tolk NOS-journaal wegens coronavirus

Op het themakanaal NPO Nieuws wordt het NOS Journaal van 20.00 uur vanaf donderdagavond voorlopig elke dag met een gebarentolk uitgezonden. Zo kunnen ook doven en slechthorenden al het nieuws rondom het coronavirus volgen. De NPO heeft dit met de Rijksoverheid afgesproken, om zo "de groep Nederlanders die gebruikmaakt van gebarentaal de ontwikkelingen zo goed mogelijk te kunnen laten volgen".

Update 12/03/2020, 15.00 uur: het NOS Journaal van 20.00 uur wordt vanaf donderdagavond voorlopig elke dag uitgezonden met een gebarentolk. Dat gebeurt niet op NPO 1, maar op het themakanaal NPO Nieuws.

Het Journaal van 20.00 uur wordt in elk geval gedurende de komende twee weken van een gebarentolk voorzien. Bij meerdere belangrijke persconferenties over het coronavirus waren de afgelopen weken geen gebarentolken aanwezig. Doven en slechthorenden konden hierdoor niet meekrijgen wat er werd gezegd en uitten daarover hun kritiek. Zo was in het Journaal van woensdag een protesterende man te zien met een bord: "Waar is de gebarentolk voor doven en slechthorenden?"

NPO Nieuws is online te zien via NPO Start. Daar is het Journaal met gebarentolk later ook terug te kijken.

Door: ANP