Philadelphia Zorg stelt muziekcoaches aan voor verstandelijk gehandicapten

Iedereen spreekt de taal van muziek. Precies de reden waarom Philadelphia Zorg muziek zo belangrijk vindt in de dagelijkse zorg. Daarom wil Philadelphia als eerste zorgorganisatie in Nederland muziekcoaches inzetten in de zorg aan mensen met een verstandelijke handicap. Dit meldt Philadelphia Zorg.

Met het programma PhiLaLa wil Philadelphia ook door middel van muziek het beste halen uit de mensen die zij ondersteunt. Programmamanager Lotte van Opstal: “Op al onze locaties gaan straks muziekcoaches aan het werk om begeleiders te helpen muziek als een ondersteuningsinstrument in te zetten. Daarom zoeken we vijf muziekcoaches. Dit zijn mensen met veel ervaring in de werkpraktijk van de verstandelijk gehandicaptenzorg en de nodige expertise in de muziek.”
 

Van contact maken tot laten groeien zelfvertrouwen

Lotte van Opstal vervolgt: “Dit is het jaar waarin we volop aandacht geven aan de functies die muziek allemaal kan vervullen: van beter contact maken met anderen tot aan het laten groeien van iemands zelfvertrouwen. We hebben daarvoor een methode ontwikkeld: ‘Muziek werkt zo!’ De muziekcoaches gaan een belangrijke rol spelen om deze methode in de praktijk te brengen. Zij assisteren begeleiders hoe je muziek op een passende manier kunt inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij halen iedereen uit hun comfortzone met leuke, originele en mooie initiatieven, zowel voor bewoners als collega’s.”
 
Door: Nationale Zorggids