Doe mee aan het onderzoek: Hoe wordt jouw leven weer leefbaar?

Premier Rutte heeft de laatste weken versoepelingen aangekondigd van de coronamaatregelen. Daarbij is onvoldoende rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of een chronische ziekte, aldus de belangenorganisatie Ieder(in). Veel mensen zitten nu behoorlijk in de knel. Om daar verbetering in te brengen, begint Ieder(in) een onderzoek. Dit meldt Ieder(in).

In het onderzoek vraagt Ieder(in) mensen met een beperking of een chronische ziekte wat de belangrijkste problemen zijn die ze op het moment ondervinden. En wat ze nodig hebben om het gewone leven weer leefbaar te maken.
 

Doe mee aan het onderzoek

Heb je een lichamelijke handicap, een verstandelijke beperking of een chronische ziekte? Of ben je mantelzorger of familielid? Dan stelt Ieder(in) het zeer op prijs als je aan het onderzoek meedoet. Want hoe meer mensen met verschillende aandoeningen en beperkingen meedoen, des te bruikbaarder de uitkomsten.
 
Ieder(in) gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om de overheid te adviseren over aanpassing van het coronabeleid. Kortom, het belang van het onderzoek is groot, aldus de organisatie.
 

Ken je anderen die mee willen doen?

Weet je nog andere mensen die misschien aan het onderzoek willen meedoen? Dan kan je ze op dit onderzoek wijzen en een linkje naar dit artikel aan hen doorsturen.
 

Liever telefonisch

Als je liever via de telefoon meedoet aan het onderzoek, dan kan dat ook. Je kan dan bellen met het Meldpunt van Ieder(in): 085 – 4007022. Het Meldpunt is bereikbaar op dinsdag en donderdag van 9 tot 12 en van 14 uur tot 16 uur en op vrijdag van 9 tot 12 uur.
 
De digitale vragenlijst invullen kan op de website van Ieder(in). Het onderzoek loopt tot en met 31 mei. Het invullen ervan duurt 10 à 15 minuten.
 
Door: Nationale Zorggids