Loopkruk anoniem teruggeven

In Zutphen is de loopkruk van de gehandicapte Wim Jolij (75 jaar) gestolen. Hij verloor hem uit het oog toen hij bij de supermarkt zijn handen desinfecteerde. In de krant doet hij een oproep aan de persoon die zijn loopkruk heeft meegenomen om deze anoniem terug te brengen. Dit meldt De Stentor. 

Nadat Jolij de winkel in was gegaan was hij zijn loopkruk vergeten. Eenmaal bij het boodschappen inpakken dacht hij er weer aan. In de winkel werd de loopkruk niet meer gevonden, ook een aantal dagen later niet.

Het ene been van Jolij is geamputeerd nadat operaties voor vaatvernauwingen pijn niet konden verlichten. Jolij heeft nu een beenprothese maar heeft de loopkruk nodig ter ondersteuning. De loopkruk werd eerder gebruikt door zijn vrouw, die reuma had en een heupoperatie had ondergaan.

Jolij roept de persoon die zijn loopkruk heeft op om hem anoniem terug te geven: "Als diegene dit leest en er alsnog spijt van krijgt, dan kan de kruk ongezien, ik zit niet op wacht, in de tuin worden gezet aan de Gerard Doustraat 113, oftewel aan de achterzijde de Judith Leysterstraat naast de brandweerkazerne. Naam en huisnummer 113 staat op de schuur."

Door: Nationale Zorggids