Logo_3118

Het Visio Kennisportaal voor slechtziende en blinde mensen is in 2020 flink uitgebreid. Naast ict-gerelateerde onderwerpen, is het portaal aangevuld met documenten, video’s en podcasts over veel nieuwe thema’s. Dit meldt Visio.

Voor mensen met een visuele beperking is het steeds belangrijker om zelf antwoorden online op te zoeken. Daarom heeft Visio het Kennisportaal gelanceerd, waar professionals hun kennis en expertise delen over onder andere hulpmiddelen, huishouden en gezin, vrije tijd, werk, studie en ICT. Het online aanbieden van tips, reviews en handleidingen biedt bezoekers flexibiliteit, vrijheid en gemak. Bezoekers zijn enthousiast over deze nieuwe vorm van digitale dienstverlening.
 

Bijblijven met de nieuwsbrief

In 2018 introduceerde Visio het Kennisportaal als pilot met een beperkt aantal thema’s. Inmiddels bevat de website alle onderwerpen waarbij Visio mensen met een visuele beperking ondersteunt. De website is voor iedereen gratis toegankelijk, wat betekent dat ook zorgprofessionals en naasten op het Kennisportaal nuttige informatie kunnen vinden.
 
Bezoekers kunnen bovendien een maandelijkse e-mail krijgen met daarin de nieuwe handleidingen, tips en video’s. Inschrijven voor deze nieuwsbrief kan op kennisportaal.visio.org/abonneren. Ook gebruik maken van alle kennis en expertise van Visio-medewerkers? Bezoek dan het uitgebreide Kennisportaal op kennisportaal.visio.org.
 
Door: Nationale Zorggids