Normal_apps

Het plan is om op 1 september aanstaande de CoronaMelder-app te lanceren. Belangenvereniging Ieder(in) komt op voor de belangen van mensen met een beperking en benadrukt hoe belangrijk het is om deze corona-app toegankelijke, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk te maken. Dit meldt Ieder(in).

De CoronaMelder informeert mensen wanneer zij in de buurt zijn geweest van iemand die besmet is geraakt met het coronavirus. Je krijgt dan een melding op de telefoon dat je in de buurt bent geweest van iemand met corona en dat je je mag laten testen. Hiervoor dien je contact op te nemen met de GGD. Als uit die test blijkt dat je corona hebt, kunnen andere gebruikers van de app die in jouw buurt waren, gewaarschuwd worden.

Vrije keus

Ieder(in) vindt het belangrijk dat de corona-app toegankelijk, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk is. Daarom test de vereniging deze app met haar leden en netwerkpartners. Zodat de app voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is. Zo kan iedereen zelf de keuze maken om de app te gebruiken. Die eigen keuze mag niet verhinderd worden omdat de app niet toegankelijk of te ingewikkeld is.

Toegankelijke installatie

De toegankelijkheid van de CoronaMelder wordt op dit moment nog volop getest. Ieder(in) vraagt ook aandacht voor de ondersteuning bij installatie en gebruik van de app. Het is nu nog niet duidelijk hoe die georganiseerd wordt en door wie. Net als voor de app geldt ook voor de ondersteuning dat die  voor iedereen toegankelijk is. Zodat mensen met kennis van installatie en het gebruik van een app via mail of chat, telefonisch en persoonlijk beschikbaar zijn voor goede uitleg en hulp.

Door: Nationale Zorggids