Normal_rolstoel_

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021, heeft de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een pamflet gestuurd naar de politieke partijen. VGN wil dat het volgende kabinet meer aandacht besteedt aan de toegankelijkheid van Nederland voor mensen met een beperking en een vriendelijk Nederland zodat zij onbeperkt kunnen meedoen aan de samenleving. Dit meldt VGN. 

In het verkiezingsprogramma zou aandacht besteed moeten worden aan de volledige implementatie van het VN-Verdrag voor mensen met een beperking. Ook denkt VGN dat toegankelijkheid en vriendelijkheid te realiseren zijn door anders te professionaliseren, technologische innovatie, vereenvoudiging van het zorgstelsel en een gezonde arbeidsmarkt. Het pamflet is hier te lezen.

Financiering van de gehandicaptenzorg

VGN-voorzitter Boris van der Ham benadrukt in een interview met Zorgvisie van het belang van harde afspraken over de financiering. “Al helemaal nu de zorgverzekeraars weer een nieuw marketinginstrument willen invoeren in de Wet langdurige zorg (Wlz), dat alle flexibiliteit zou wegnemen die we nu tijdens de coronacrisis zo hard nodig hebben”, aldus Van der Ham.

Door: Nationale Zorggids