Normal_rolstoel_

De Bazaar in Beverwijk verbiedt scootmobielen, rolstoelen, rollators en kinderwagens in gangpaden die smaller zijn dan vijf meter. Dit is een van de maatregelen van de markthal die zaterdag dicht moest omdat bezoekers geen anderhalve meter afstand konden houden. De gemeente Beverwijk bespreekt het plan dinsdag, meldt NOS. 

“We leven in een rare tijd, waar volksgezondheid en bestaande regels soms met elkaar botsen. Wij moeten dus kiezen tussen de hal dichtgooien of mensen omleiden via een andere route”, zegt woordvoerder Mariska Roos van de Bazaar over de omleidingsrouters die worden ingesteld voor rolstoelgebruikers, mensen in rollators en ouders met kinderwagens.

Eenrichtingsverkeer

Gangpaden die breder zijn dan vijf meter, worden niet afgesloten voor mensen met een fysieke beperking. Daar komen wel bordjes die aangeven dat er enkel eenrichtingsverkeer mogelijk is. Een andere maatregel is het maximum aantal bezoekers per hal. Bij iedere hal staat een medewerker die de bezoekersaantallen bijhouden. Wordt het te druk? Dan sluiten de hallen weer.

Door: Nationale Zorggids