Normal_kinderambassadeursleonapaulinehseinenjolmetdejuryfotofemkereijermanmg2311

Nooit meer kinderen met een handicap die eenzaam zijn: dat is waar Pauline (10), Joël (9), Hüseyin (12) en Leona (12) zich de komende jaren voor gaan inzetten. Zij zijn zaterdag 28 november gekozen als de nieuwe kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind. Dit meldt Het Gehandicapte Kind. 

Kinderen met een handicap worden vaak buitengesloten. De acht kandidaten vertelden uit eigen ervaring wat dit betekent: ze kunnen niet meedoen in de speeltuin, kunnen niet terecht bij reguliere sportclubs, gaan vaak naar aparte scholen, kunnen een zwembad of winkel niet in. Ook vertelden ze wat hier volgens hen aan moet gebeuren. Met deze ‘CAPTalk’ moesten zij de jury overtuigen waarom zij de beste kinderambassadeur zijn.

Juryvoorzitter Henk-Willem Laan: “Er moet nog zo veel gebeuren voordat kinderen met een handicap volwaardig kunnen meedoen in onze samenleving. En wie kan dat beter vertellen dan deze vier kanjers. Zij zullen komende jaren opkomen voor de belangen van al hun leeftijdgenoten met een beperking. We zullen nog veel van hen gaan horen!”

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Veel van deze kinderen zijn eenzaam. De stichting helpt hen om gewoon te kunnen spelen, leren en sporten samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.


Door: Nationale Zorggids
Beeld: Femke Reijerman