Normal_rolstoel_beperking_handicap

Donderdag 10 december heeft een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid samen met vertegenwoordigers van de zorgkantoren Zilveren Kruis en Menzis en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), een digitaal werkbezoek gebracht aan de werkgroep die in Noord-Nederland werkt aan het programma Volwaardig leven. In deze werkgroep werken Zorggroep Alliade, Trajectum, De Zijlen en Vanboeijen samen rond de complexe zorg in het noorden van het land. Dit meldt Volwaardig leven. 

Het werkbezoek stond in het teken van de uitwerking van de actielijn ‘toegankelijke zorg’ van het programma Volwaardig leven in de praktijk. Aan bod kwamen daarbij onder andere de samenwerking rond complexe casuïstiek en de aan Vanboeijen toegekende maatwerkplekken, de ontwikkeling van het Crisis Ondersteunings Team (COT) en de centrale coördinatie van crisisplekken. Met als kernvragen: wat zijn de kansen voor cliënten, zorgaanbieders en financiers en waar liggen nog uitdagingen en vraagstukken.

Extra maatwerkplaatsen

Voor de samenwerking en aanvraag en realisatie van de extra maatwerkplaatsen in Noord-Nederland hebben Vanboeijen, Zorggroep Alliade, Trajectum en De Zijlen de handen ineengeslagen, naast de al bestaande samenwerkingen met andere partners in de sector. Samen richten de instellingen zich in dit aanbod op (meer) passende plaatsen voor cliënten met een complexe zorgvraag. Daarnaast bieden ze hulp bij het preventief handelen bij dreigende escalaties en het bieden van ondersteuning en behandeling in het geval van een crisis bij of rond een cliënt.

Door: Nationale Zorggids