Normal_pexels-marcus-aurelius-4064229

De gehandicaptenzorginstelling ’s Heeren Loo leent 200 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB). De zorginstelling investeert het geld in nieuwbouw en locaties voor dagbestedingen. Het is de eerste keer dat een Nederlandse gehandicaptenzorginstelling zo’n grote lening van de EIB krijgt. Dit meldt Trouw. 

’s Heeren Loo is een grote aanbieder van zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie biedt begeleiding, huisvesting en verzorging van 14.000 patiënten op 650 locaties in 300 gemeenten. Er werken bijna 17.000 mensen. In de komende vier jaar wil ’s Heeren Loo in totaal een bedrag van 555 miljoen euro uitgeven aan vastgoed, ict en duurzaamheid. 380 miljoen euro gaat naar vastgoed. Patiënten moeten ruimere kamers krijgen en eigen badkamers.

Naast het renoveren van bestaande woningen wil de zorginstelling ook extra woonplaatsen bouwen, bijvoorbeeld in Zeeland. Ook wil ’s Heeren Loo duurzamer gaan verbouwen. De zorginstelling streeft ernaar dat de CO2-uitstoot van hun vastgoed in 2030 gehalveerd is.

Door: Nationale Zorggids