Normal_pexels-element-digital-1550337

Woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In de aanloop daarnaartoe organiseren ProDemos, LFB en Ieder(in) samen met nog een aantal andere organisaties activiteiten in eenvoudige en duidelijke taal. Het doel: mensen goed informeren zodat zij voorbereid kunnen gaan stemmen. Dit meldt Ieder(in).

ProDemos organiseert twee gratis, interactieve en online workshops met begrijpelijke informatie over de verkiezingen. Deze vinden plaats op zaterdag 6 februari (10.00 – 12.00 uur) en op woensdag 10 maart (10.00 – 12.00 uur) via de website www.stemjijook.nl. Voor begeleiders is het mogelijk om individuele cliënten op de workshops te wijzen of om te organiseren dat  een groep cliënten gezamenlijk de workshop volgt. 

Debat in Duidelijke Taal (livestream) 

Op zaterdag 13 februari (14.00 – 15.30 uur) organiseren ProDemos, LFB en Ieder(in) een online verkiezingsdebat in Duidelijke Taal. Dit debat met mensen uit de politiek is bedoeld om mensen te infomeren en om te helpen om tot een stemkeuze te komen. Het debat is te volgen op de website van stem jij ook. Er is onbeperkt plek en vooraf opgeven is niet nodig. 

Verkiezingskrant en website 

Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking is een ‘Stem jij ook?’-verkiezingskrant ontwikkeld over de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Een krant in simpele taal en met heldere illustraties.webshop van ProDemos. De kranten worden vanaf februari geleverd en zijn te bestellen via de webshop van ProDemos. 

Door: Nationale Zorggids