Normal_rolstoel_beperking_handicap

Vanaf volgende week gaat het Rode Kruis ondersteunen bij vervoer naar vaccinatielocaties van de GGD. Mensen die vanwege een fysieke of psychische beperking niet op een andere manier op de locatie kunnen komen, kunnen na een afspraak gemaakt te hebben bij de GGD ook een mogelijke vervoersbehoefte bespreken. Dit meldt het Rode Kruis. 

“Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen krijgen. Sommige mensen kunnen vanwege een beperking zelf geen vervoer regelen. Daar kunnen wij als Rode Kruis bij helpen”, zegt algemeen directeur Marieke van Schaik van het Rode Kruis.

(Vervoers)ondersteuning door Rode Kruis

Sinds deze week ontvangen thuiswonende 90-plussers de eerste oproep voor vaccinatie. Hiervoor moeten zij een afspraak maken bij de GGD. Deze verwijst mensen die niet zelf naar de locatie kunnen komen door naar het ministerie van Volksgezondheid. Als blijkt dat mensen door een beperking geen andere vervoersmogelijkheden hebben, koppelt VWS hen aan het Rode Kruis. Hulpverleners halen mensen dan op, begeleiden ze indien nodig in de vaccinatielocatie en brengen ze weer thuis. Dit kan in alle 25 veiligheidsregio’s.

Door: Nationale Zorggids