Normal_doctor-1228627_640

Zorgorganisatie De Waerden heeft besloten om Medicheck te gebruiken als systeem om de medicatieveiligheid te verhogen. Medicheck is een systeem voor elektronische toedienregistratie. Na een pilot, die gehouden werd op vier locaties van de instelling,  waren medewerkers erg enthousiast over het gebruik en gemak van Medicheck. Dit meldt Skipr.

De Waerden is een Noord-Hollandse zorgorganisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking op het gebied van wonen, dagbesteding en vrijetijdsbesteding. De Waerden heeft meerdere locaties in Noord-Holland. De pilot verliep succesvol op vier locaties van de zorginstelling.

Het systeem Medicheck is een digitaal platform en dient voor elektronische toedienregistratie, die de papieren toedienlijsten vervangt. Het is gekoppeld aan de Apotheek Informatie Systemen, waardoor er altijd een actueel medicatieoverzicht beschikbaar is. Ook worden wijzigingen direct zichtbaar, als er medicatie wordt toegediend. In de app zijn foto’s en bijsluiters te zien van alle medicijnen en ook is er een dubbele controle voor medicatie. Dat maakt het voor zorgprofessionals veiliger en efficiënter.

Door: Nationale Zorggids