Normal_rss_entry-273686

Het Haagse kunstenaarsechtpaar Marcello en Els maakte drie jaar geleden een tableau met 33 tekeningen waarop de Golden Earring-hit Radar Love, die toen 45 jaar bestond, zin voor zin werd uitgebeeld. Nu de band na de ALS-diagnose van gitarist George Kooymans begin februari moest stoppen, wil het duo prenten van het kunstwerk verkopen en het geld doneren aan Stichting ALS.

Speciaal voor de gelegenheid en als eerbetoon aan de Golden Earring is de tekst "45 Years of Radar Love" onderop het paneel vervangen door "Golden Earring 1961 - 2021". De prenten van het kunstwerk zijn gesigneerd en worden verkocht in een zwarte aluminiumlijst van 45 bij 60 centimeter. De 99 euro komen volledig ten goede aan Stichting ALS.

Herinnering

Met dit gebaar hopen Marcello en Els dat "deze prachtige herinnering aan de beste Nederlandse rockband ooit kan bijdragen aan de bestrijding van deze nog altijd dodelijke ziekte." De prent is verkrijgbaar via de webwinkels van Marcello's Art Factory en Haags kado. De actie duurt in ieder geval nog tot 1 juni.

Door: ANP