Normal_voetbal

Fonds Gehandicaptensport trapt de campagnemaand april, met onder andere de collecteweek, af met een inspirerende PowerTalk voor heel Nederland. Met als boodschap: “Het gaat niet om wat je niet kunt, het gaat om wat je wél kunt.” In een tijd vol met beperkingen, kunnen we allemaal nog wat leren van sporters met een handicap. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport.

Met de PowerTalk inspireren vijf sporters met een handicap Nederland, de directe omgeving - waaronder ook 1.000.000 (potentiele) sporters met een handicap - én sportliefhebbers die inclusie belangrijk vinden. Persoonlijke verhalen met de boodschap; het gaat niet om wat je niet kunt, maar om wat je wél kunt. Focus op wat jij kunt doen en vraag al je familie, vrienden, fans en overige relaties om een PowerTik!

Het gaat niet om wat je niet kunt.

Vandaag de dag wordt er ons van alles verteld wat we niet kunnen. We kunnen elkaar geen handen geven. We kunnen elkaar niet knuffelen. We kunnen niet naar het werk. Op vakantie. Of met al onze vrienden bij elkaar zijn. Maar eigenlijk geldt dat voor mensen met een handicap altijd. Zo werd er bijvoorbeeld altijd tegen BNN-Presentatrice en ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport, Eva Eikhout, gezegd dat ze geen auto kan rijden, of überhaupt kan sporten. Maar zoals ze het zelf zegt: “Daar hebben wij nou eens dikke vette schijt aan. Want wij kijken lekker naar wat wél kan, en niet naar wat niet kan. Heerlijk verfrissend toch?”

PowerTalk voor heel Nederland

Eva interviewt in een mini YouTube-serie vier (Paralympische) sporters met een handicap. Ze praten hierbij openhartig over hun handicap. En laten zien dat een handicap helemaal geen beperking hoeft te zijn. Want zolang je focust op wat je wél kunt, ben je onbeperkt. De verhalen delen we graag met heel Nederland en dezer dagen hebben deze verhalen onverwachts nog meer betekenis gekregen.

Van Powertalk naar PowerTik

Fonds Gehandicaptensport wil iedereen dat gevoel van vrijheid, zelfstandigheid en kracht geven. En daarom moet iedereen de kans krijgen om te sporten. Daarom roepen ze heel Nederland in de collecteweek op om zich te focussen op wat ze wél kunnen doen. En dat is doneren op powertik.nl

Door: Nationale Zorggids