Logo_prokkelweek

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. In de Prokkelweek worden een heleboel prokkels georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan gesprekken, aan een online MegaProkkelBingo, het Prokkel-Ommetje of aan ProkkelOpPad. En zelf een prokkel organiseren kan natuurlijk ook. De Prokkelweek is van 7 tot en met 12 juni, maar opent al op vrijdag 4 juni. Dit meldt Ieder(in). 

Ministeries en maatschappelijke organisaties grijpen de Prokkelweek aan om in gesprek te gaan met mensen met een verstandelijke beperking. Voor veel vraagstukken vragen zij inbreng van ervaringsdeskundigheid. Mooi om te zien dat steeds meer mensen met een licht verstandelijke beperking daaraan meedoen: zij hebben zich de kunst van het online verbinden goed eigen gemaakt.

Maar ook ruimte voor ontspanning

Er wordt ook voor ontspanning gezorgd. Zorgaanbieder De Zijlen organiseert een MegaProkkelBingo, online. Mensen uit het hele land doen er aan mee. Individuen en groepen kunnen zich hier aanmelden voor de online MegaProkkelBingo.

Met de zomer voor de deur nodigt de landelijke stichting organisaties uit mee te doen aan ProkkelOpPad: een online opdrachtentocht voor teams van mensen met en zonder (verstandelijke) beperking.

Er zijn hier en daar ook op lokaal niveau kleinschalige ontmoetingen georganiseerd. Meedoen aan het Prokkel-Ommetje is een mooi voorbeeld daarvan. Samen wandelen en elke week kans maken op een leuke prijs.

Door: Nationale Zorggids