Normal_blindenstok_-_blind_beperking

Op donderdagmiddag 3 juni organiseert de Oogvereniging de webinar ‘RAAK iedereen in je museum’. De webinar is speciaal voor museumprofessionals en andere geïnteresseerden die willen dat iedereen zich welkom voelt in een museum. Ook mensen die minder zien of horen. Maar hoe zorg je voor een inclusieve museumervaring? En hoe kun je stappen zetten voor een inclusiever museum? In de webinar wordt hierop antwoord gegeven. Dit meldt Ieder(in). 

Tijdens de webinar vindt ook de aftrap plaats voor de ‘RAAK Stimuleringsprijs 2021’. Wie namens zijn of haar museum wil meedingen naar deze prijs, met een hoofdprijs van 30.000 euro, kan zich dan inschrijven voor de webinar. De prijs wordt mogelijk gemaakt door verschillende samenwerkende fondsen in het oogveld.

Tijdens de online seminar spreken onder meer Marcus Dickey Horley, curator of Public Programmes Tate Modern en Tate Britain, Sandra ter Mijtelen, hoofd educatie en toegankelijkheid Verzetsmuseum Amsterdam, Luuk-Jan Boon, directeur Oogvereniging.

Meer informatie en aanmelden

Webinar ‘RAAK iedereen in je museum’ wordt uitgezonden vanuit het Verzetsmuseum in Amsterdam en is voor museumprofessionals en andere geïnteresseerden. Deelname is gratis en aanmelden kan hier.

Door: ANP