Normal_handicap__rolstoel__kind__speciaal_onderwijs__beperking

Op maandagmiddag 5 juli organiseert Begeleiding à la carte van Volwaardig Leven een online bijeenkomst waar het de documentaire ‘Waar de helden zijn’ laat zien. Deze docu gaat over het gezinsleven met een zorgintensief kind en de overgang naar een zorgorganisatie. Dit meldt Volwaardig Leven. 

In de documentaire is het leven van Jons  te zien en hoe Arne, Marike en Bieneke daarmee omgaan. Hoe voelt het voor een ouder om een zorgintensief kind uit huis te moeten plaatsen? En hoe heeft Bieneke, de zus van Jons, dit allemaal ervaren? De docu bestaat uit scenes uit de voorstelling Lastige Ouders, interviews en video’s uit het familiearchief.

Gesprek

Na het zien van de documentaire gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de betekenis van de film voor hen. Daarnaast is het mogelijk om met elkaar en met vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid in gesprek te gaan over wat dit vraagt voor de toekomst. Hoe bieden we betere zorg aan kinderen, zoals Jons? En hoe kunnen we de samenwerking met naasten verbeteren om hen te ondersteunen?

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden om via Microsoft Teams de documentaire te bekijken. Deze wordt tussen 15.00 en 17.000 uitgezonden.

Door: Nationale Zorggids