Normal_pexels-elevate-3009787

Een masterclass. Meerdere workshops. Een webinar. Een natuurwandeling. Een middagprogramma met sprekers. En natuurlijk de opening. De eerste activiteiten van de Week van de Toegankelijkheid 2021 staan op de agenda. Elke activiteit brengt het belang van fysieke en digitale toegankelijkheid extra onder de aandacht. Bij lokale politici, bij ondernemers en bij het algemene publiek. En die aandacht is nog steeds hard nodig, zegt belangenorganisatie Ieder(in). Doe daarom ook mee aan de Week van de Toegankelijkheid, luidt de oproep. Dit meldt Ieder(in).

Het thema van de Week van de Toegankelijkheid 2021 is Uit & Thuis. Nu we er weer meer op uit kunnen, wil Ieder(in), de initiatiefnemer van de Week van de Toegankelijkheid, dat iedereen dat kan. Daarom vraagt het in de Week van de Toegankelijkheid aandacht voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals en meer. Maar online meedoen is en blijft net zo belangrijk. Daarom is er in de Week ook aandacht voor digitale toegankelijkheid. Iedereen moet overal mee kunnen doen, online en op locatie: Uit en Thuis.

Waar is wat te doen? Eerste activiteiten bekend

De eerste activiteiten zijn inmiddels bekend en bij Ieder(in) aangemeld. Vilans verzorgt het webinar Digitaal meedoen dankzij technologie en hulpmiddelen. Voorall Den Haag organiseert een toegankelijke wandeling door landgoed Clingendael. De Taskforce Toegankelijkheid Leeuwarden heeft een goed gevulde middagprogramma. En Welkom Toegankelijkheid & Evenementen verzorgt een masterclass voor culturele instellingen.

Deze en meer activiteiten staan inmiddels op de agenda van de Week van de Toegankelijkheid.

Door: Nationale Zorggids