Normal_de_grote_samenspeeldag

Op zondag 17 oktober vindt voor de eerste keer De Grote Samenspeeldag plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde. Het wordt een dag bomvol leuke activiteiten voor kinderen, inspirerende workshops voor ouders en optredens. De Speeltuinbende, een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind, organiseert De Grote Samenspeeldag. Het stimuleren van samen spelen van kinderen met en zonder handicap staat centraal. Dit meldt het Gehandicapte Kind. 

 

Tijdens De Grote Samenspeeldag kunnen alle kinderen en hun ouders ervaren en leren wat samen spelen is. Zij kunnen zich vooraf aanmelden; dat kan nog tot en met 10 oktober via www.speeltuinbende.nl (vol is vol). Er is van alles te beleven. In Circus Snor bijvoorbeeld kunnen kinderen optreden met heuse circusartiesten, iedereen krijgt een rol. Er is een belevingshoek waar avonturen te ervaren zijn die alle zintuigen prikkelen. De bekende breakdancer Redo -die furore maakte bij het Eurovisiesongfestival- verzorgt een swingende workshop waar iedereen aan mee kan doen. En alle kinderen kunnen coole rolstoeltrucs leren van oud-paralympiër Kees-Jan van der Klooster. Er is een spetterend optreden als afsluiter.

Het doel van De Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag wordt georganiseerd door de Speeltuinbende, een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind. De Speeltuinbende is een groeiende landelijke club van kinderen met en zonder handicap en hun ouders. De bende zet zich in voor een omgeving waar ieder kind onbezorgd buiten kan spelen met kinderen uit de buurt. Tijdens De Grote Samenspeeldag kunnen kinderen positieve samenspeelervaringen opdoen. Daarmee biedt de Speeltuinbende ouders en kinderen de handvatten die nodig zijn om ook na deze dag samen te kunnen spelen in hun eigen buurt. Zo draagt De Grote Samenspeeldag bij aan het vergroten van de kansen en de mogelijkheden om samen te spelen. De Grote Samenspeeldag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van VriendenLoterij, FNO Klein Geluk en Fonds 1999.

Door: Nationale Zorggids