Logo_igj

Een paar maanden na een kritisch rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over slechte medicatieveiligheid, een verwaarloosd terrein en weinig aandacht voor de leefruimte van de cliënt, is Overijsselse zorginstelling De Zorgstal failliet verklaard. Dit meldt Skipr. 

De Zorgstal verleende zorg aan mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking en had een maand de tijd om een verslag over verbeterde medicatieveiligheid en andere kritiekpunten te verzenden. Zorgverleners wisten volgens IGJ bijvoorbeeld niet waarvoor zij medicatie aan een cliënt gaven en wat de mogelijke bijwerkingen waren. Bovendien haalden medewerkers medicijnen uit de originele verpakkingen, wat risico’s opleverde.

Onderhoudsklussen 

Het terrein zag er ook verwaarloosd uit, net als de leefomgeving van cliënten. Onderhoudsklussen moesten worden uitgevoerd door zorgverleners én cliënten. Dat vonden zij geen probleem, maar een zogenoemd ontwikkel-effect bleef uit en zorgverleners die druk waren met cliëntenzorg, hadden geen tijd voor onderhoud.

Dit is niet de eerste keer dat er een kritisch rapport over De Zorgstal is gekomen. Ook in 2015 en 2016 was de IGJ niet tevreden met de kwaliteit van zorg bij de instelling.

Door: Nationale Zorggids